Preţurile petrolului au închis vineri aproape de maxime multianuale şi au urcat pe ansamblul săptămânii, investitorii fiind împărţiţi între îngrijorările legate de oferta mică şi perturbările provocate în piaţă de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul petrolului Brent a crescut vineri cu 1,1%, la 85,53 dolari pe baril, sub maximul ultimilor trei ani de 86,10 dolari pe baril atins joi, Pe ansamblul săptămânii, preţul petrolului Brent a urcat cu 1%, consemnând al şaptelea avans săptămânal consecutiv.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 1,5%, la 83,76 dolari pe baril, nu departe de maximul ultimilor şapte ani atins în această săptămână.

La nivelul săptămânii, petrolul WTI a urcat cu 1,7%, având o evoluţie pozitivă pentru a nouă săptămână cunsecutiv.

Preţurile au fost susţinute de îngrijorările legate de deficitul de gaze naturale şi cărbune din China, India şi Europa, care a determinat unele centrale eneergetice să utilizeze păcură şi motorină în loc de gaze naturale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.