Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 3%, la cele mai reduse niveluri de închidere din acest an, iar ţiţeiul Brent a terminat ziua la sub 80 de dolari pe baril pentru a doua oară în 2022, din cauza îngrijorărilor investitorilor provocate de incertitudinile economice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,33 dolari, sau cu 4%, până la 79,35 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul WTI au scăzut cu 2,68 dolari sau cu 3,5%, ajungând la 74,25 dolari pe baril, cel mai redus nivel din acest an.

Preţurile au scăzut cu mai mult de 1% în ultimele trei sesiuni consecutive, anulând majoritatea câştigurilor pe an.

Un şir de ştiri negative i-au deranjat pe investitori, în ciuda războiului în curs din Ucraina şi a uneia dintre cele mai grave crize energetice din ultimele decenii.

”Au fost trei zile, cu OPEC+ care a decis duminică să nu reducă şi mai mult producţia, intrarea în vigoare, fără influenţă, a plafonului de preţ şi a sancţiunilor împotriva Rusiei, ieri, şi declinul de astăzi de pe pieţele de acţiuni, speculatorii cu petrol retrăgându-se pe fondul evitării active de risc”, a declarat Matt Smith, analist principal de petrol la Kpler.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.