Preţurile petrolului au crescut vineri cu aproximativ 4%, după scăderile puternice înregistrate pe parcursul săptămânii, după ce investitorii au marcat profiturile, ceea ce a determinat o revenire a preţurilor care scăzuseră la minimele ultimelor patru luni în cursul sesiunii precedente, în timp ce sancţiunile SUA asupra unor transportatori ruşi de ţiţei au susţinut creşterile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,30 dolari, sau cu aproximativ 4,3%, la 80,72 dolaripe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a atins 75,85 dolari, înregistrând o creştere cu 2,95 dolari sau 4,05%.

”Avem o revenire naturală după marcarea profiturilor şi o acoperire scurtă, într-o anumită măsură”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Ambele benchmark-uri au înregistrat a patra scădere săptămânală consecutivă, WTI scăzând cu aproximativ 1,7% pe săptămână şi Brent cu 0,9%.

Când are loc o scădere puternică a preţului, producătorii se gândesc de două ori pentru a continua cu cheltuielile de capital şi proiectele”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

SUA au impus sancţiuni săptămâna aceasta companiilor maritime şi navelor pentru transportul petrolului rusesc vândut peste limita de preţ a Grupului celor şapte.

O creştere a stocurilor de ţiţei din SUA şi un nivel record susţinut al producţiei au exercitat presiuni asupra preţurilor petrolului în această săptămână.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.