Preţurile petrolului au crescut vineri cu aproximativ 1%, până la maximul ultimelor nouă luni, din cauza creşterii contractelor futures pentru motorină în SUA şi a îngrijorărilor legate de aprovizionarea cu petrol, după ce Arabia Saudită şi Rusia au extins reducerile voluntare ale producţiei în această săptămână, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 76 de cenţi, sau cu 0,9%, până la 90,68 dolari pe baril.

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 67 de cenţi, sau cu 0,8%, la 87,54 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri pentru ţiţei au rămas supracumpărate din punct de vedere tehnic pentru a şasea zi consecutiv, petrolul Brent închizând la cel mai ridicat nivel din 16 noiembrie şi WTI din 11 noiembrie.

Pe ansamblul săptămânii, ambele benchmarkuri au crescut cu aproximativ 3% după ce petrolul Brent a câştigat aproximativ 5% săptămâna trecută, iar WTI aproximativ 7% săptămâna trecută.

În această săptămână, Arabia Saudită şi Rusia şi-au extins reducerile voluntare ale livrărilor cu 1,3 milioane de barili pe zi (bpd) până la sfârşitul anului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.