Preţurile petrolului au crescut miercuri cu circa 6%, în urma eşuării unei nave în Canalul Suez, din cauza îngrijorărilor că incidentul ar putea bloca livrările de ţiţei în regiune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea a fost susţinută şi de date din SUA referitoare la reluareaactivităţilor de rafinare, care sugerează că rafinăriile şi-au revenit în mare parte după valul de frig produs în texas în luna februarie.

Preţul petrolului Brent a urcat cu 5,6%, la 64,17 dolari pe baril, după declinul de 5,9% consemnat în şedinţa precedentă.

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 5,5%, la 60,96. Marţi, petrolul WTI a scăzut cu  6,2%.

Aceste creşteri par să stabilizeze piaţa, care a fost în scădere de la începutul acestei luni, din cauza temerilor legate de noile măsuri de carantină şi ritmul lent al vaccinărilor din Europa.

O uriaşă navă transportatoare de containere a blocat Canalul Suez timp de peste o zi, dar a fost redresată parţial, urmând ca cea mai rapidă rută maritină între Europa şi Asia să fie deblocată, potrivit unui anunţ făcut miercuri de agentul portuar GAC.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.