Preţurile petrolului au crescut marţi, pe măsură ce dolarul a scăzut, în timp ce investitorii au dezbătut impactul potenţial asupra ofertei şi cererii de energie al uraganului Idalia, care va lovi Florida în această săptămână, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru U.S. West Texas Intermediate au crescut cu 1,07 dolari, sau cu 1,3%, la 81,17 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 98 de cenţi, sau cu 1,2%, la 85,40 dolari pe baril.

Indicele dolarului american a scăzut marţi, în urma datelor care au arătat că locurile de muncă disponibile în SUA, o măsură a cererii de muncă, au scăzut în iulie.

Datele de pe piaţa muncii ar putea încuraja Rezerva Federală să încetinească creşterea ratelor dobânzilor, au spus experţii.

Un dolar mai slab face ca petrolul , al cărui preţ este în dolari, să fie mai puţin costisitor pentru investitorii care deţin alte valute, stimulând cererea.

Între timp, uraganul Idalia este de aşteptat să se transforme într-un uragan major, cu vânt maxim susţinut de 125 mile pe oră (201 kilometri pe oră), înainte de a lovi coasta de nord-vest a Floridei miercuri dimineaţa, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) al SUA.

Uraganul va afecta probabil sistemele de distribuţie a combustibilului şi va afecta consumul de combustibil în regiunile afectate, chiar înainte de sărbătoarea federală a Zilei Muncii, din 4 septembrie, a declarat analistul Mizuho Robert Yawger.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.