Preţurile petrolului au crescut marţi cu peste 2%, la cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, după ce producătorii majori au demonstrat că ţin producţia sub control, în conformitate cu angajamentele asumate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului Brent a urcat pentru a treia zi consecutiv, cu 2,2%, la 57,57 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a atins 58,05 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel consemnat din ianuarie 2020.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 2,3%, la 54,81 dolari pe baril, iar în timpul şedinţei a urcat la 55,26 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimul an.

Producţia OPEC a crescut în ianuarie pentru a şaptea lună consecutiv, dar majorarea a fost mai mică decât aşteptările analiştilor.

În schimb, Arabia Saudită s-a angajat voluntar să reducă livrările cu 1 milion de barili de petrol pe zi, în februarie şi martie.

Producţia Rusiei a crescut în ianuarie, dar în conformitate cu acordul convenit de marii producători, în timp ce volumul producţiei din Kazahstan a scăzut.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.