Preţurile petrolului au crescut joi cu peste 2 dolari pe baril, întrerupând o serie de trei zile de scăderi, deoarece apetitul pentru risc a revenit pe pieţele financiare la o zi după ce Rezerva Federală a SUA a lăsat neschimbate ratele dobânzilor de referinţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,22 dolari, sau cu 2,6%, până la 86,85 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate au câştigat 2,23 dolari sau 2,8%, până la 82,67 dolari pe baril.

Factorii politici americani au discutat săptămâna aceasta, la o întâlnire de politică de două zile, pentru a determina dacă condiţiile financiare pot fi deja suficient de strânse pentru a controla inflaţia sau dacă o economie care continuă să depăşească aşteptările ar putea avea nevoie de încă mai multă reţinere.

În cele din urmă, Fed a menţinut miercuri rata dobânzii de referinţă neschimbată, la 5,25%-5,50%.

Investitorii în petrol au urmărit îndeaproape deciziile de politică ale Fed, îngrijoraţi de faptul că creşterile agresive ale ratei dobânzii cheie ar putea încetini economia şi ar putea afecta cererea de energie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.