Preţurile petrolului au crescut joi cu peste 2% din cauza preocupărilor legate de extinderea conflictului în Orientul Mijlociu, după ce Israelul a respins o ofertă de încetare a focului din partea Hamas, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,13 dolari, sau cu2,7%, la 81,34 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a câştigat 2 dolari, sau 2,7%, până la 75,86 dolari pe baril.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Contractul de referinţă Brent a depăşit 80 de dolari pe baril pentru prima dată de la 1 februarie, în timp ce a consemnat a patra sesiune consecutivă de creşteri.

Forţele israeliene au bombardat joi oraşul de la graniţa de sud Rafah, după ce premierul Benjamin Netanyahu a respins o propunere de a pune capăt războiului din enclava palestiniană.

”Piaţa îşi ţine respiraţia în legătură cu ceea ce ar putea fi următoarea consecinţă potenţială”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC.

Atacurile asupra transporturilor maritime ale rebelilor Houthi susţinuţi de Iran au continuat să perturbe comerţul mondial cu petrol, a adăugat el.

O delegaţie Hamas a sosit joi la Cairo pentru discuţii de încetare a focului cu mediatorii Egipt şi Qatar.

În SUA, o reducere mai puternică decât erau aşteptările a stocurilor de benzină şi de distilat mijlociu a susţinut şi piaţa petrolului.

Reducerea stocurilor de combustibil, combinată cu o creştere a stocurilor de ţiţei, a fost un semn al întreţinerii rafinăriilor din SUA, a spus Varga.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.