Preţurile petrolului şi-au revenit joi după pierderile iniţiale, crescând cu circa 1,5%, susţinute de dolarul mai slab, dar avansul a fost limitat de un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA) care semnalează încetinirea creşterii cererii în acest an şi de o creştere peste aşteptări a stocurilor de ţiţei în SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,16 USD, sau cu 1,4%, la 82,76 USD pe baril

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au câştigat 1,24 USD, sau 1,6%, la 77,88 USD pe baril.

Indicele dolarului american a scăzut cu 0,4% după ce datele au arătat că vânzările cu amănuntul din SUA au scăzut peste aşteptări în ianuarie.

Un dolar mai slab creşte de obicei preţul petrolului, deoarece face marfa mai ieftină pentru deţinătorii altor valute.

Vânzările cu amănuntul din Statele Unite au scăzut cu 0,8% luna trecută, a declarat Departamentul pentru Comerţ.

Datele pentru decembrie au fost revizuite în sens negativ, pentru a arăta că vânzările au crescut cu 0,4% în loc de 0,6%, aşa cum s-a raportat anterior.

Datele au generat optimism cu privire la reducerile ratei dobânzii din partea Rezervei Federale în viitor, ceea ce ar putea fi pozitiv pentru cererea de petrol.

Vestea că două economii majore au întrat în recesiune a afectat şi preţurile petrolului. Marea Britanie a intrat în recesiune în a doua jumătate a anului 2023, când produsul său intern brut (PIB) s-a contractat cu 0,3% în trimestrul patru, scăzând cu 0,1% în trimestrul al treilea, arată datele oficiale.

Japonia a alunecat în mod neaşteptat în recesiune la sfârşitul anului trecut, cedând Germaniei titlul de a treia mare economie din lume.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.