Preţurile petrolului au crescut cu 4% luni, recuperând unele dintre pierderile puternice de săptămâna trecută, în timp ce ciocnirile militare dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas au provocat temeri că un conflict mai larg ar putea afecta oferta de petrol din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţiţeiul Brent a închis în urcare cu 3,57 dolari, sau cu 4,2%, la 88,15 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate s-a stabilit la 86,38 dolari barilul, în creştere cu 3,59 dolari, sau cu 4,3%.

La maximele sesiunii, ambele benchmark-uri au crescut cu peste 4 dolari sau cu peste 5%.

Săptămâna trecută, preţul petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 11%, iar cel al WTI s-a retras cu peste 8%, înregistrând cele mai mari scăderi săptămânale din martie, pe măsură ce perspectivele macroeconomice nefavorabile au intensificat îngrijorările cu privire la cererea globală.

Sâmbătă, Hamas a lansat cel mai mare asalt militar asupra Israelului din ultimele decenii. Israelul a ripostat cu un val de lovituri aeriene asupra Gazei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.