Preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,5% în noiembrie comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a urcat la 4,4%, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În octombrie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,7% comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a avansat la 4%.

În noiembrie, cea mai mare creştere a preţurilor, faţă de luna anterioară, s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului ( +8,8%).

Cea mai mare scădere a preţurilor, în noiembrie faţă de octombrie, a fost în industria metalurgică (-5,7%).

În noiembrie, cea mai mare creştere de preţuri faţă de aceeaşi lună a anului trecut s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (+20,6%).

Nu există nicio scădere de preţuri în noiembrie faţă de aceeaşi lună din 2016, iar cea mai mică creştere a fost înregistrată în captarea, tratarea şi distribuţia apei (+0,3%), potrivit INS.

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.