Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 4,2% în iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iunie, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În luna iulie, faţă de luna anterioară, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7%.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+19,76%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+9,12%).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.