Preţul petrolului WTI, de referinţă în SUA, a urcat miercuri cu 2,9%, reducând decalajul faţă de indicele de referinţă global Brent, ca reacţie după vacanţa de ziua naţională la reducerile de producţie ale Arabiei Saudite şi Rusiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate a crescut cu 2 dolari faţă de închiderea de luni, sau cu 2,9%, la 71,79 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 32 de cenţi, sau cu 0,4%, la 76,57 dolari pe baril, după ce au câştigat marţi 1,60 dolari pe baril.

Întrucât marţi nu au avut loc tranzacţii pe piaţa americană, tranzacţiile de miercuri au făcut ca WTI să ajungă din urmă creşterile petrolului Brent din ziua precedentă.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de ţiţei din lume, a declarat luni că îşi va prelungi reducerea voluntară a producţiei de 1 milion de barili pe zi (bpd) până în august.

În acelaşi timp, Rusia şi Algeria îşi reduc producţia şi volumul exporturilor din august cu 500.000 bpd, respectiv 20.000 bpd.

Cooperarea petrolieră Rusia-Arabia Saudită continuă să fie puternică, ca parte a alianţei OPEC+, care va face ”tot ce este necesar” pentru a sprijini piaţa, a declarat miercuri ministrul saudit al Energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman.

Reducerile voluntare din iulie şi prelungirea până în august ar trebui să înăsprească considerabil oferta de pe piaţa petrolului, dar investitorii vor aştepta până când stocurile de petrol vor prezenta retrageri substanţiale”, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.