Preţul acţiunilor WeWork s-a apropiat miercuri de zero, după avertismentul companiei că ar putea întra în faliment, într-o inversare uluitoare a averii pentru o companie care a fost odinioară evaluată în mod privat la 47 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania susţinută de SoftBank a fost în frământări încă de când planurile sale de a se lista la bursă în 2019 au eşuat, după ce investitorii au reacţionat la pierderile sale considerabile, la deficienţele de guvernanţă corporativă şi la stilul de management al fondatorului de atunci, CEO-ul Adam Neumann.

Necazurile WeWork nu s-au atenuat în anii următori. Compania a reuşit să se listeze la bursă în 2021 la o evaluare mult redusă, dar nu a obţinut niciodată profit.

Principalul său susţinător, conglomeratul japonez SoftBank, a alocat zeci de miliarde de dolari pentru a susţine startupul, dar compania a continuat să piardă bani.

”WeWork a fost, probabil, cel mai exagerat startup din ultimii ani”, a declarat Steve Clayton, director pentru investiţii în acţiuni la Hargreaves Lansdown.

De la listarea companiei, în octombrie 2021, acţiunile WeWork şi-au pierdut aproape toată valoarea iar miercuri au fost tranzacţionate la 13 cenţi pe unitate, pentru o evaluare de aproximativ 260 de milioane de dolari.

Numeroşi directori au plecat, inclusiv CEO-ul Sandeep Mathrani în mai şi trei membri ai consiliului de administraţie în această săptămână.

Căutarea unui nou CEO este în curs, a declarat marţi WeWork.

Modelul de afaceri al companiei presupune luarea de contracte de închiriere pe termen lung şi închirierea de spaţii pe termen scurt.

Compani s-a extins rapid de-a lungul anilor, dar pandemia globală de coronavirus a făcut ca spaţiul de birouri comun să fie mai puţin atrăgător.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.