Uniunea Europeană trebuie să devină principala piaţă pentru instalarea reţelelor 5G mobile, care sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea competitivităţii blocului comunitar, potrivit concluziilor preliminare ale preşedinţiei finlandeze a UE, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbările aduse de tehnologia 5G reţelelor mobile, dispozitivelor şi aplicaţiilor ”fac necesar ca Uniunea Europeană şi statele membre să acorde o atenţie deosebită asigurării securităţii cibernetice a acestor reţele şi a unor servicii noi, dar trecerea fără probleme la reţelele 5G este esenţială pentru îmbunătăţirea competitivităţii UE şi necesită o abordare comună”, într-o lume tot mai conectată.

Fără să facă referire la producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei Technologies, cel mai mare din lume, concluziile recomandă promovarea suveranităţii tehnologice europene şi adoptarea unor standarde de securitate solide pentru producătorii şi furnizorii de servicii relevanţi aflaţi la nivelul întregului ciclu de viaţă al reţelelor 5G.

Finlanda, care deţine în prezent preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, doreşte ca textul să fie adoptat la o reuniune a miniştrilor europeni al Telecomunicaţiilor, din luna decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.