Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat, duminică, că a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin un nou contract pe trei ani pentru achiziţia de gaze ruseşti, într-o convorbire telefonică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”Nu pot vorbi despre preţ acum, toate detaliile vor fi convenite cu Gazprom”, a spus Vucic reporterilor.

Vucic a spus că Serbia a convenit cu Putin că preţul gazelor va fi legat de preţul petrolului, dar nu a detaliat.

Contractul Serbiei cu Gazprom  pentru furnizarea de gaze ruseşti timp de 10 ani expiră pe 31 mai.

Vucic a mai spus că a discutat cu Putin extinderea spaţiului de stocare a gazelor în ţara balcanică.

”Putin a spus să-l sun dacă simt că mai este ceva de discutat”, a spus Vucic, cel mai apropiat aliat al lui Putin în Europa.

Serbia, care îşi propune să adere la Uniunea Europeană, a fost supusă recent presiuni din partea ţărilor occidentale pentru a-şi alinia politica externă cu blocul comunitar şi a impune sancţiuni Rusiei.

În 2008, ţara balcanică şi-a pus sectoarele de gaze şi petrol la dispoziţia companiilor ruseşti. Gazprom Neft şi Gazprom deţin împreună un pachet majoritar de acţiuni în singura companie petrolieră a ţării, în timp ce Gazprom este acţionar majoritar la singura unitate de stocare a gazelor din ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.