Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind modificarea anexei nr. 11 la Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare privind modificarea anexei nr. 11 la Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă privind modificarea anexei nr. 11 la Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Programul strategic de dezvoltare este „necesar pentru realizarea unei infrastructuri aeroportuare care să asigure procesarea traficului de pasageri şi cargo, în condiţii de calitate şi siguranţă”, arată actul normativ iniţiat de către Guvern.

Legea promulgată de preşedintele Iohannis amână implementarea etapei din Programul strategic din lipsă de fonduri.

În documentaţia înaintată de către Executiv este prevăzut un termen de finalizare a lucrărilor în anul 2028. Guvernul argumentează că această decalare a lucrărilor cu şase ani va împiedica apariţia unui blocaj în dezvoltarea pe termen lung a infrastructurii aeroportului Henri Coandă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.