Preşedintele francez Emmanuel Macron se va întâlni vineri cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, pentru a doua oară în puţin peste o lună, pentru a promova Franţa ca posibilă locaţie pentru una dintre fabricile producătorului de vehicule electrice (EV) şi pentru a discuta despre reglementarea tehnologiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa a curtat gigantul chinez de vehicule electrice BYD şi Tesla pentru a construi fabrici în ţară, au declarat anterior oficialii pentru Reuters, dar concurează cu alte ţări din UE, cum ar fi Spania, care este şi ea implicată în discuţii cu Tesla, a declarat o sursă pentru Reuters.

””Intru (în acea întâlnire) cu o agendă”, a spus Macron reporterilor, în timp ce vizita summitul VivaTech de la Paris, cel mai mare târg de tehnologie din Franţa, la care Musk va fi prezenta vineri.

”Vom vorbi despre inteligenţa artificială, în care este implicat, reţelele sociale, cadrul de reglementare... Şi apoi îi voi vorbi şi despre maşini, baterii, pentru a promova atractivitatea franceză şi europeană”, a spus Macron.

Întrebat în mod special dacă speră să asigure contruirea unei gigafabrici Tesla, Macron a spus: ”Depinde de companie, să se uite la aceste probleme diferite din Europa. Aşa că vom vinde Franţa” ca destinaţie de investiţii.

Franţa a ajuns din urmă alte naţiuni europene, în scopul său de a deveni un hub pentru industria vehiculelor electrice, datorită subvenţiilor generoase şi unui mediu mai favorabil afacerilor şi a unui lobby agresiv, de când Macron a preluat puterea.

Regiunea de nord a Franţei a atras patru proiecte de gigafabrici, primul inaugurat luna trecută de un consorţiu care include proprietarul Peugeot, Stellantis, Mercedes-Benz şi producătorul francez de petrol TotalEnergies.

Mai devreme, ministrul francez pentru afaceri digitale, Jean-Noel Barrot, a declarat pentru CNBC: "Va fi grozav să avem o fabrică Tesla în Franţa. S-a depus mult efort şi energie pentru a ne asigura că acest lucru este posibil şi se poate întâmpla".

Barrot a adăugat că Franţa a investit şi într-un ”întreg sector de baterii electrice” şi va încerca să-l convingă pe Musk ”că Franţa este cel mai bun loc posibil din Europa pentru a înfiinţa următoarea fabrică Tesla”.

Musk, care s-a întâlnit cu Macron şi ministrul de Finanţe Bruno Le Maire pe 15 mai, a spus atunci că este încrezător că Tesla va face ”investiţii semnificative” în Franţa în viitor, dar nu a oferit un calendar.

Franţa a încercat anterior să-l convingă pe Musk să construiască o gigafabrică în ţară, dar compania a ales Germania pentru singura sa fabrică de acest fel din Europa de până acum.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.