Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a declarat, luni, că în urma episodului de iarnă din perioada 19 - 21 aprilie, în judeţul Galaţi, s-au înregistrat multe pagube materiale, foarte mari fiind în agricultură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În judeţul Galaţi, s-au înregistrat numeroase pagube în urma episodului de vânt puternic şi ninsoare abundentă din perioada 19 - 21 aprilie, a afirmat, luni, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

"Pagubele sunt atât pe drumurile judeţene pentru că avem şi o cedare în fundaţie de vreo 50 de metri la Ţepu (pe DJ 241- nr.), un drum judeţean care pe o distanţă de 50 de metri s-a lăsat; diferenţa între drum şi cedarea de fundaţie este de 20 - 30 de centimetri, aproape nu se mai poate circula pe acolo şi vom lua o decizie şi mâine sau poimaine vom trimite o echipă să rezolve cedarea. Am avut foarte mulţi arbori căzuţi pe sosea şi a trebuit să decongestionăm şoselele, dar pagubele mari sunt la producătorii agricoli pentru că vorbim de rapiţă care era înflorită, e vorba despre cei care au plantaţii pomicole, livezi de vişini, caişi, piersici, cireşi care în momentul de faţă nu cred că mai pot să recupereze ceva sau va mai fi timp să se facă ceva producţie pomicolă, deci pagubele în momentul de faţă sunt foarte mari”, a declarat Fotea. 

El a mai spus că în zona Brateş apa bălteşte peste culturi şi nici nu se pot face desecări. Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, conform procedurilor, vor trebu constituite comisii pentru evaluarea pagubelor înregistrate în judeţ. 

”După ce se mai linişteşte un pic, în Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în mod normal, vor trebui constituite câteva comisii şi trimise prin judeţ să facă o evaluare a pagubelor. Dacă va da Guvernul bani pentru pagubele acestea, nu ştiu”, a mai spus Fotea. 

Pe de altă parte, preşedintele CJ Galaţi a afirmat că din partea reprezentanţilor Electrica are semnale că în decurs de două zile s-ar putea remedia defecţiunile apărute în reţeaua electrică aproape la nivelul întregului judeţ.

"Veştile pe care le avem de la Electrica sunt îmbucurătoare că în maxim două zile ei zic că vom avea curent aproape pe tot judeţul, dar vă daţi seama că pagubele nu sunt doar la producătorii agricoli sunt şi la producătorii casnici, dar şi la oamenii de afaceri. Nu degeaba se spune că cea mai importantă invenţie a ultimelor sute de ani este curentul electric”, a conchis preşedintele CJ Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.