Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a fost reales în funcţia de membru în Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a fost reales în funcţia de membru în Consiliul General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF), din cadrul Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC), în urma votului exercitat de reprezentanţii camerelor de comerţ din peste 100 de state. Astfel, România va fi reprezentată, pentru mandatul 2023-2025, în cel mai important for de conducere al organizaţiei mondiale a camerelor de comerţ”, anunţă CCIR.

Consiliul General al WCF promovează rolul camerelor de comerţ ca intermediari între mediul de afaceri şi autorităţi, precum şi între companii şi publicul larg. Consiliul oferă asistenţă în crearea camerelor de comerţ si consolidarea camerelor existente, în special în ţările în curs de dezvoltare şi în economiile emergente. Totodată, Consiliul General încurajează cooperarea între organizaţiile camerale din întreaga lume, cu scopul de a îmbunătăţi serviciile furnizate de către acestea.

„Votul de susţinere primit din partea camerelor de comerţ din peste 100 de state membre WCF reprezintă o recunoaştere a eforturilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României în promovarea unei economii globale şi a unui comerţ liber. În precedentul mandat la WCF, ne-am concentrat activitatea pe ceea ce înseamnă crearea de noi locuri de muncă, dezvoltare durabilă, precum şi îmbunătăţirea nivelului de trai. În mod evident, aceste linii de acţiune se vor regăsi şi în noul meu mandat. În plus, obţinerea unui portofoliu atât de important, ca reprezentant al sistemului cameral din România, reprezintă o confirmare a faptului că eforturile depuse în sprijinirea mediului de afaceri românesc în general şi în ceea ce priveşte internaţionalizarea business-ului autohton, în mod special, nu au fost în zadar şi, mai mult decât atât, se bucură de recunoaştere la nivel internaţional”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Federaţia Mondială a Camerelor de Comerţ (WCF) este un organism non-politic şi neguvernamental al Camerei de Comerţ Internaţională (ICC). Înfiinţată iniţial în 1951, ca Biroul Internaţional al Camerelor de Comerţ, WCF are ca obiectiv unificarea şi susţinerea reţelei globale de camere de comerţ.


Camera de Comerţ Internaţională este cea mai mare organizaţie de afaceri din lume, cu o reţea ce cuprinde aproximativ 40 de milioane de companii, angajând peste un miliard de persoane la nivel mondial.
ICC promovează comerţul internaţional, un management responsabil al afacerii precum şi o abordare globală a reglementărilor de business, printr-un mix de activităţi de promovare şi de stabilire a standardelor. Printre membrii ICC se regăsesc unele dintre mai mari companii din lume, IMM-uri, camere de comerţ si alte organizaţii de afaceri.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.