Preşedintele ales al Argentinei, Javier Milei, a discutat cu directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, cu privire la planurile de ajustare a politicii fiscale şi a programului monetar al ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fondul s-a dovedit a fi colaborativ în căutarea soluţiilor structurale de care Argentina are nevoie”, a spus Milei pe reţeaua de socializare X.

Georgieva a spus mai târziu că cei doi au discutat despre ”provocările semnificative care urmează” pentru economia Argentinei şi despre acţiunile politice ”decisive” necesare.

Ţara se confruntă în prezent cu o inflaţie care se apropie de 150%, o recesiune care se profilează şi rezerve nete văzute la un nivel negativ de 10 miliarde de dolari.

Argentina este legată de un program de împrumut de 44 de miliarde de dolari de la FMI, care a deviat de la cursul stabilit.

”FMI se angajează să sprijine eforturile de reducere durabilă a inflaţiei, de îmbunătăţire a finanţelor publice şi de creştere a creşterii conduse de sectorul privat”, a spus Georgieva pentru X.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.