Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, AHK. Participanţii la întrevedere au remarcat nivelul înalt al schimburilor comerciale, care sunt estimate la 35 de miliarde de euro în acest an. Interesul companiilor germane pentru investiţiile realizate în România au o relevanţă specială, în contextul în care lanţurile de aprovizionare în estul Europei şi în Asia sunt afectate şi influenţează capacitatea logistică europeană, arată comunicatul de presă al Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii companiei germane Knauf au anunţat, în cadrul întâlnirii, lansarea unei investiţii de 200 de milioane de euro în România.
 
Compania Knauf România are în plan dezvoltarea a două noi facilităţi de producţie pe teritoriul ţării noastre pentru ghips carton, profiluri metalice şi materiale de izolaţii, care vor genera 200 de noi locuri de muncă, conform sursei citate.
 
Aceste investiţii vor încuraja producţia locală pentru materiale cu valoare adăugată mare, România având oportunitatea de a deveni un exportator în regiune. Totodată, materialele produse în ţara noastră vor putea asigura o parte din necesarul intern  al materialelor de construcţii, în condiţiile în care 90% dintre locuinţele din România au nevoie de izolaţie pentru a putea scădea emisiile de carbon şi consumul de energie şi gaze naturale destinat încălzirii. 
 
„Această nouă investiţie germană în ţara noastră este un semnal de încredere, care întăreşte legăturile noastre economice şi oferă acces unor noi tehnologii, necesare modernizării capacităţilor de producţie. Cele peste 300.000 de noi locuri de muncă create de investiţiile realizate în România de companiile germane contribuie la bunăstarea ţării noastre, generând stabilitate şi dezvoltare. Guvernul acordă importanţă majoră investiţiilor străine, dar şi celor realizate de antreprenorii români. Avem toată deschiderea pentru a facilita noi investiţii. Atragerea de investiţii pe teritoriul ţării noastre reprezintă un deziderat al acestui Guvern, garantând stabilitatea şi predictibilitatea economică”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit sursei menţionate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.