O agenţie imobiliară specializată în tranzacţionarea de proprietăţi în ansambluri rezidenţiale noi, Cityland, a anunţat luni că permite clienţilor să încheie tranzacţii şi în Bitcoin, pe fondul creşterii popularităţii monedei virtuale, o premieră pentru piaţa din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura a fost luată în contextul în care a crescut numărul românilor care deţin Bitcoin, potrivit comunicatului.

”Întrucât am observat o creştere a numărului de români activi în piaţa Bitcoin, dintre care majoritatea interesaţi de investiţii imobilare, am decis să le oferim posibilitatea acestora de a-şi compara portofoliul de Bitcoin în raport cu piaţa imobiliară, ba chiar să achiziţioneze proprietăţi direct în moneda virtuală, oferindu-ne, totodată, un avantaj competitiv pe piaţă. Decizia de a implementa plăţile prin criptomenedă a survenit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piaţa imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia şi de către clienţii români”, a declarat Paul Pop, partener Cityland.

Preţurile apartamentelor vor fi exprimate direct în Bitcoin, pe site-ul agenţiei şi vor fi actualizate în timp real. În prezent, un Bitcoin valorează în jur de 16.000 de euro. Valoarea sa a crescut accelerat în acest an, un Bitcoin valorând în luna februarie circa 1.000 de euro.

Cityland va acorda această facilitate clienţilor printr-un parteneriat exclusiv cu platforma de schimb pentru Bitcoin cryptocoin.pro.

”Astfel, clienţii care vor achiziţiona proprietăţi în Bitcoin vor beneficia de discounturi semnificative din comisionul de exchange. Cryptocoin.pro este o platformă specializată în schimbul din moneda convenţională în criptomonedă (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Bitcoin Cash etc.), care permite tranzacţionarea atât pe telefonul mobil, cât şi pe tabletă/laptop/PC. Firma dezvoltă deja instrumente bancare pentru plăţi în Bitcoin pentru bănci din Elveţia”, se arată în comunicat.

Cityland gestionează operaţiuni şi portofolii imobiliare pentru dezvoltatori din piaţa locală şi internaţională, având peste 30 de ansambluri rezidenţiale noi, jumătate dintre ele fiind în regim de reprezentare exclusivă.

”Printre acestea se numără ansambluri precum Citylife Residence, Day Residence, Dristor Apartments, Attica Residence, Icon Residence, situate în zone centrale şi semicentrale”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.