Apple a risipit toate îngrijorările legate de riscul unei cereri dezamăgitoare pentru iPhone X, anunţând vineri că precomenzile pentru smartphone-ul care aniversează 10 ani au ”ieşit din grafice”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Apple, care au scăzut constant de când compania a anunţat la începutul lunii septembrie că va lansa două modele de iPhone în decurs de două luni, au urcat cu aproape 3% în urma anunţului companiei.

Precomenzile pentru telefonul aniversar mult-aşteptat au început vineri la ora 12.01 a.m. (07.01 GMT).

”Putem vedea din răspunsul iniţial că cererea din partea clienţilor a ieşit din grafice. Muncim intens pentru a aduce acest nou produs revoluţionar în mâinile fiecărui client care doreşte unul, cât mai curând posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple.

Pe site-ul companiei s-a putut vedea că timpul de livrare a telefonului a crescut la 5-6 săptămâni, faţă de termenul iniţial de 3 noiembrie.

Lansarea iPhone are loc după săptămâni de îngrijorare în rândul analiştilor, legată de producţia noului telefon, care include în premieră un soft nou de recunoaştere facială, care va înlocui softul de recunoaştere a amprentei, al modelelor anterioare.

Analiştii au avertizat că producţia telefonului este sub nivelul ţintit de companie, din cauza dificultăţilor de producere a sistemului camerei foto TrueDepth, care include senzori sofisticaţi pentru deblocarea telefonului prin recunoaşterea facială.

Unii operatori de telefonie mobilă din Statele Unite anticipează o creştere a cererii din partea clienţilor pentru înnoirea telefoanelor, după lansarea în vânzare a iPhone X, în noiembrie, în timp ce alţii au avertizat că preţul de 999 de dolari al telefonului ar putea afecta cererea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.