Compania Naţională Poşta Română a anunţat vineri că are un nou contract colectiv de muncă, valabil pe o perioadă de doi ani. Compania precizează că documentul pune ”într-o lumină favorabilă capitolul privind salarizarea angajaţilor cu venituri mici şi medii din companie”, fără a preciza care sunt acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cele două părţi semnatare, managementul Poştei Române şi Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România au finalizat, cu succes, negocierile privind documentul care stă la baza activităţii tuturor angajaţilor operatorului naţional de servicii poştale”, a anunţat compania.

Contractul anterior, valabil pe o perioada de zece ani, urmează să expire în data de 1 mai.

”În cadrul noului acord s-au păstrat drepturile salariale din contractul anterior, au fost introduse prevederi noi în beneficiul salariaţilor, precum şi prevederi care vor genera, în viitor, o reaşezare salarială a angajaţilor cu venituri mici şi medii, după analiza indicatorilor economico-financiari din primul semestru”, subliniază societatea de stat.

Costin Tudor, directorul general al Poştei Române, spune că obiectivul companiei este redresarea financiară şi creşterea cotei de piaţă.

„Poşta Română trece printr-o perioadă importantă a cărei ţintă este redresarea financiară şi creşterea cotei de piaţă, iar angajaţii au nevoie să-şi desfăşoare activitatea în baza unui astfel de document, care să le apere interesele şi să le asigure un mediu propice de lucru, dar şi oportunităţi de dezvoltare profesională”, a declarat Costin Tudor, directorul general al Poştei Române.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.