Producătorul de automobile de lux Porsche se aşteaptă un alt an cu vânzări record, în pofida deficitului global de semiconductori, a declarat şeful său de vânzări, citat de revista Automobilwoche, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când mă uit la comenzile actuale, sunt încrezător pentru 2022. Creşterea vânzărilor ar putea atinge un nivel la fel de ridicat în acest an ca şi în 2021”, a declarat Detlev von Platen într-un interviu acordat revistei germane.

Vânzările mărcii Porsche, care face parte din grupul Volkswagen, au crescut cu 11% anul trecut, la 301.915 de automobile, ceea ce ar însemna că ar putea ajunge la peste 335.000 în acest an dacă creşterea va menţine acelaşi ritm.

Van Platen a spus că Porsche doreşte să angajeze încă 400 de muncitori. Producătorul auto are o forţă de muncă de aproape 40.000.

Cererea mare a dus la timpi de livrare mai lungi, a arătat el.

”Timpii de aşteptare pot fi de câteva luni, în unele cazuri până la un an”, a spus von Platen.

Producătorii de automobile din întreaga lume au fost afectaţi de un deficit de semiconductori provocat de întreruperile lanţului de aprovizionare din cauza Covid-19, precum şi de creşterea cererii de semiconductori din partea companiile producătoare de electronice de consum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.