Polonia a semnat un acord pentru cumpărarea de lansatoare de rachetă pentru nave MK 41 Vertical Launching System, de la Lockheed Martin, pentru trei fregate pe care le construieşte, a declarat joi firma poloneză de apărare PGZ, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţara membră NATO a făcut un val de cumpărături de echipamente militate, încercând să descurajeze orice posibil atac după invadarea Ucrainei de către Rusia.

”Astăzi am încheiat un acord cu Lockheed Martin, prin care... am achiziţionat sistemul de lansare verticală VLS MK 41, împreună cu modulele ExLS (Extensible Launching System) pentru familia de rachete CAMM pentru trei fregate”, a spus PGZ într-o postare pe platforma de socializare X.

PGZ a spus că fiecare navă va primi patru lansatoare cu opt camere fiecare.

Condiţiile financiare nu au fost dezvăluite. Prima fregata Miecznik este programată să intre în serviciu în marina poloneză în 2029.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.