Kruk a plătit, în primele şase luni ale acestui an, circa 748 milioane lei pentru achiziţia a 31 de portofolii de creanţe cu o valoare nominală agregată de 6,58 miliarde lei. Compania de colectare creanţe a încheiat prima jumătate a acestui an cu un profit de 114,5 milioane lei, cu 3% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea investiţiilor din primele şase luni ale anului a fost de trei ori mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut şi a inclus printre alte tranzacţii, achiziţia portofoliului de 2,77 miliarde lei de la PRESCO şi achiziţia portofoliului de 1,54 miliarde lei de la banca italiană Monte dei Paschi di Siena.

De asemenea, grupul a mai cumpărat credite neprformante, cu o valoare nominală de 13,3 milioane lei, şi de la Bigbank AS Consumer Finance din Spania.

Tot în prima jumătate a acestui an, Kruk şi International Finance Corporation, parte a Băncii Mondiale, au finalizat şi tranzacţia prin care au cumpărat un portofoliu de credite de consum neperformante în valoare nominală de 2,67 miliarde lei de la subsidiarele grupului elen Eurobank din România, printre care şi Bancpost. În tranzacţie, cea mai mare de pe piaţa creanţelor negarantate din această zonă a Europei, sunt prinse circa 180.000 de credite.

“Evaluând potenţialul pieţei din România, cât şi pe cel al altor ţări din Europa Centrală şi Occidentală, vedem că avem încă multe de făcut. Invitaţia de a participa în cea mai mare tranzacţie bilaterală ne oferă noi oportunităţi şi opţiuni”, potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Kruk, Piotr Krupa.

Cu investiţia de pe piaţa din România cu tot, Kruk a contractat investiţii în valoare de aproximativ 0,93 miliarde lei, de la începutul anului.

În prezent, compania investeşte activ pe şapte pieţe europene − Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia, Germania, Italia şi Spania.

”În prima jumătate a anului în curs, am observat un apetit crescut al băncilor şi instituţiilor financiare de a vinde portofolii de creanţe. Această tendinţă este aşteptată să continue şi în a doua jumătate a anului”, a declarat directorul general al Kruk România, Tomasz Ignaczak.

În prima jumătate a acestui an, valoarea sumelor recuperate aferente portofoliilor de creanţe achiziţionate a crescut din nou pe toate pieţele unde grupul este prezent, ajungând la 458,8 milioane lei, în creştere cu 12% comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Valoarea nominală a portofoliului Kruk a atins aproximativ 33,9 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru 2016. Grupul are peste 2.700 de angajaţi, din care circa 500 în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.