Numărul de cabane rezervate în ianuarie a crescut cu 86% faţă de anul trecut, arată datele platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, potrivit căreia de Valentine’s Day sau de Dragobete, românii au căutat unităţile de cazare cu ciubăr, unde o vacanţă romantică de două persoane cu diverse facilităţi incluse, inclusiv ciubăr, costă 540 lei pentru două nopţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Odată cu Ziua Îndrăgostiţilor, luna februarie aduce o creştere mult aşteptată a rezervărilor faţă de alte luni ale anului, afirmă hotelierii. Fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii au căutat în această perioadă unităţile de cazare cu ciubăr, conform rezervărilor efectuate de platforma Travelminit.ro. Cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie sunt cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de ski sau de săniuş, pentru care interesul românilor s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, arată datele companiei.

Deşi românii nu sărbătoresc în mod tradiţional Valentine’s Day, anul acesta focusul rezervărilor pentru luna februarie s-a concentrat asupra unităţilor de cazare care oferă şi ciubăr, printre alte facilităţi. Interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unităţi de cazare cu ciubăr listate pe platforma de rezervări hoteliere, cele mai multe se regăsesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, urmate de Crişana şi Maramureş.

”Cei mai mulţi turişti s-au orientat către cabane, iar numărul de cabane rezervate în luna ianuarie este mai mare cu 86% faţă de anul trecut. Poziţionarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate şi faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele cărora li  se datorează această creştere”, spun specialiştii Travelminit.ro.

Românii vor plăti în medie pentru o vacanţă romantică de două persoane cu diverse facilităţi incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru două nopţi. Dacă optează pentru un sejur mai lung, de patru nopţi, românii vor scoate din buzunare în medie 964 lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie, costul mediu al unei vacanţe de două nopţi este 623 lei, pentru doi adulţi şi 2-3 copii sau 1.237 lei pentru patru nopţi.

Conform estimărilor Travelminit.ro vârful de ocupare hotelieră va fi in weekendul 26 – 28 februarie, adică de Dragobete, urmat de weekendul 12 – 14 februarie.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5.500 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.