Cele două piste de decolare-aterizare, precum şi terenurile aferente platformei de îmbarcare – debarcare ale Aeroportului International Henri Coandă din Otopeni, cel mai mare aeroport din România, au fost evaluate la 61,3 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministerului Transporturilor, sub autoritatea căruia se află Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează aeroportul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul de act normativ se referă la actualizarea valorilor de inventar a unor bunuri imobile proprietate publică ale statului aflate în concesiunea CN Aeroporturi Bucureşti SA, ca urmare a acţiunii de evaluare efectuată de SC Master Mapss Appraisal SRL, al cărei rezultat a fost consemnat în Raportul  de evaluare Teren şi Construcţii Speciale-Aeroport Henri Coandă nr. 2016244 rev. 01/30.01.2017, precum şi a Extrasului de Carte Funciară pentru informare, eliberat de către ANCPI Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buftea”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Potrivit legii, activele fixe corporale se reevaluează cel putin odată la trei ani.

”Astfel, valoarea de inventar a bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului, rezultată în urma reevaluări la 31.12.2016, este de 61.376.253 lei”, se menţionează în document.

Terenurile respective nu sunt supuse cererilor de retrocedare, nu sunt grevare de sarcini şi nu fac obiectul unor litigii aflate pe rolul instanţelor de judecată, subliniază autorii documentului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.