Pieţele europene de capital au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere cu peste 1%, în condiţiile în care investitorii au reacţionat la o inflaţie din SUA sub aşteptări, care ar putea avea o influenţă semnificativă asupra dobânzii de referinţă a Rezervei Federale, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat cu 1,5%, iar acţiunile miniere au înregistrat cea mai mare creştere, de 3,7%, toate sectoarele şi bursele majore având o evoluţie pozitivă.

Inflaţia preţurilor de consum din SUA a încetinit la o valoare anuală de 3% în iunie, sub aşteptările consensului de analişti, au dezvăluit noi date publicate miercuri.

Inflaţia de bază, care exclude preţurile volatile ale alimentelor şi energiei, a scăzut la 4,8%, în termeni anuali, sub o proiecţie consensuală de 5%.

Traderii vor spera că semnul că inflaţia încetineşte rapid în cea mai mare economie din lume va înseamna că Fed va fi mai puţin înclinată să-şi reia ciclul de creştere agresivă a ratei dobânzii de referinţă.

Datele din iunie pentru indicele preţurilor de producător – un alt indicator bine urmărit al inflaţiei – sunt anunţate joi.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 1,47%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,57%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,83%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.