China Evergrande Group, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, a raportat duminică o pierdere netă mai redusă în prima jumătate a anului, datorită creşterii veniturilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evergrande a declarat că pierderea sa din ianuarie-iunie a fost de 33 de miliarde de yuani (4,53 miliarde de dolari), faţă de o pierdere de 66,4 miliarde de yuani în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dezvoltatorul se află în centrul unei crize în sectorul imobiliar al Chinei, care de la sfârşitul anului 2021 a cunoscut un şir de neplăţi ale datoriilor, case neterminate şi furnizori neplătiţi, zdruncinând încrederea consumatorilor în a doua cea mai mare economie a lumii.

În această lună, neplata cupoanelor în dolari americani de către cel mai mare dezvoltator privat din China, Country Garden, a readus îngrijorarea cu privire la contagiune, într-o economie deja slăbită de cererea internă şi externă slabă, de activitatea redusă a fabricilor şi de creşterea şomajului.

Într-un comunicat de duminică, Evergrande a declarat că veniturile din prima jumătate a anului au crescut cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 128,2 miliarde de yuani, deoarece ”a planificat în mod activ reluarea vânzărilor şi a profitat cu succes de boom-ul scurt al pieţei imobiliare care a apărut la începutul anul".

Numerarul a scăzut cu 6,3%, la 13,4 miliarde de yuani. Datoriile au scăzut uşor la 2.390 miliarde de yuani, de la 2.440 miliarde de yuani la sfârşitul anului 2022, în timp ce activele totale au scăzut, de asemenea, la 1.740 miliarde de yuani, de la 1.840 miliarde de yuani.

Dezvoltatorul a înregistrat o pierdere netă combinată de 81 de miliarde de dolari pentru 2021 şi 2022, potrivit unui raport privind câştigurile, publicat luna trecută.

Ca şi în cazul celor două situaţii financiare anuale anterioare ale Evergrande, auditorul Prism Hong Kong and Shanghai nu a emis o concluzie cu privire la acest raport, invocând multiple incertitudini legate de afacere, inclusiv fluxul de numerar viitor.

Potrivit Evergrande, capacitatea sa de a continua operaţiunile va depinde de implementarea cu succes a unui plan de restructurare a datoriilor offshore şi de negocierile cu restul creditorilor cu privire la extinderea rambursării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.