Pfizer se aşteaptă să crească de aproximativ patru ori preţul vaccinului său pentru Covid-19, la aproximativ 110 până la 130 de dolari pe doză, după expirarea programului actual de achiziţii al guvernului Statelor Unite, potrivit directorului general al Pfizer, Angela Lukin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lukin a spus săptămâna trecută că se aşteaptă ca vaccinul, oferit în prezent gratuit tuturor americanilor, de către guvern, va fi pus la dispoziţie fără costuri pentru persoanele care au asigurare privată sau asigurare plătită de guvern.

Analiştii de pe Wall Street se aşteptau la astfel de creşteri de preţ din cauza cererii slabe de vaccinuri pentru Covid, ceea ce înseamnă că producătorii de vaccinuri ar trebui să majoreze preţurile pentru a îndeplini previziunile privind veniturile pentru 2023 şi anii ulteriori.

Guvernul SUA plăteşte în prezent aproximativ 30 de dolari per doză către Pfizer şi partenerul german al acestuia, BioNTech.

În 2023, este aşteptat ca piaţa să treacă la asigurări private, după expirarea urgenţei de sănătate publică din SUA.

”Suntem încrezători că preţul din SUA al vaccinului pentru Covid-19 reflectă eficienţa globală a costurilor şi asigură că preţul nu va fi o barieră pentru accesul pacienţilor”, a spus Lukin.

Nu este încă clar ce fel de acces vor avea persoanele fără asigurări de sănătate la vaccin.

Pfizer a spus că se aşteaptă ca piaţa pentru Covid-19 să fie de aproximativ dimensiunea pieţei vaccinurilor împotriva gripei, pe o bază anuală, pentru adulţi, dar că piaţa pediatrică va dura mai mult pentru a se construi, pe baza vaccinurilor date până acum.

Până acum, lansarea în SUA a vaccinurilor de rapel actualizate pentru Covid-19, care vizează atât tulpina originală de coronavirus, cât şi tulpina Omicron, a rămas în urmă faţă de anul trecut, în pofida faptului că mai mulţi oameni sunt eligibili pentru vaccinuri.

Aproximativ 14,8 milioane de oameni din SUA au primit o injecţie de rapel în primele şase săptămâni de la lansarea noilor vaccinuri.

În primele şase săptămâni ale campaniei de revaccinare din 2021, peste 22 de milioane de oameni au primit a treia vaccinare, chiar dacă doar persoanele în vârstă şi imunodeprimate erau eligibile în acel moment.

Lukin a spus că nu se aşteaptă ca achiziţia vaccinurilor să fie transferată în sectorul privat până în primul trimestru al anului 2023 ”cel mai devreme”. Mutarea depinde de epuizarea ofertei contractate de guvern.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.