Grupul farmaceutic american Pfizer a anunţat vineri că a încheiat un acord multianual referitor la fabricarea tratamentului remdesivir pentru Covid-19 al companiei Gilead Sciences, care trebuie să crească livrările medicamentului antiviral, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gilead intenţionează să producă până la sfârşitul acestui an o cantitate suficientă a acestui medicament pentru a trata peste 2 milioane de pacienţi bolnavi de Covid-19 şi a convenit ca până în sepembrie să trimită aproape integral stocurile de remdesivir în Statele Unite.

Personalul din spitale şi politicienii s-au plâns însă în legătură cu dificultăţile de a avea acces la acest medicament, care este doar unul din două care au demonstrat capacitatea de a ajuta pacienţii bolnavi de Covid-19 care sunt spitalizaţi.

Există totodată temeri că va fi un deficit de remdesivir în afara Statelor Unite.

Separat, compania britanică Hikma Pharmaceuticals a anunţat vineri că a început să fabrice remdesivir la fabrica sa din Portugalia.

Gilead a  mai arătat că reţeaua sa de producţie pentru remdesivir a crescut la peste 40 de companii în America de Nord, Europa şi Asia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.