Peste 60 de zboruri au fost anulate sau întârziate, luni, la aeroportul Schiphol din Amsterdam, de o grevă a personalului de la sol al operatorului aerian KLM, noi acţiuni fiind planificate miercuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul care a avut loc luni, între orele 06:00 GMT-08:00 GMT, a avut scopul de a influenţa negocierile care au loc între sindicate şi KLM, filiala olandeză a Air France-KLM, referitoare la remuneraţii şi condiţiile de muncă.

Asociaţia sindicală FNV a anunţat că operatorul aerian nu a reacţionat şi că o a doua grevă va avea loc la aceleaşi ore, miercuri.

”Nu am auzit nimic din partea KLM. În consecinţă, vom continua cu nou acţiuni greviste”, a declarat liderul FNV răspunzător de industria aeriană, Jan van den Brink.

Discuţiile dintre părţi referitoare la un nou acord colectiv au început în luna mai, sindicatele cerând o majorare salarială de 8% pe parcursul a doi ani, precum şi creşterea numărului de angajaţi cu normă întreagă şi un program de lucru mai bun.

Joia trecută, KLM a oferit o creştere de 6%-7% a salariilor, pe parcursul a trei ani, dar sindicatele au refuzat propunerea.

Personalul de la sol al KLM serveşte zborurile Air France, Delta şi alte altor companii aeriene aliate “SkyTeam”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.