Numărul oamenilor care au acces la internet a trecut pragul de 5 miliarde în luna aprilie, ceea ce înseamnă că 63% din populaţia lumii este online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DataReportal, în parteneriat cu We Are Social şi Hootsuite, a realizat raportul Digital 2022 April Global Statshot, care oferă mai multe date statistice privind folosirea internetului şi a serviciilor online.

Cea mai importantă informaţie din raport este că numărul celor care folosesc internetul a trecut pentru prima oară de 5 miliarde.

Raportat la populaţia totală a Pământului, de 7,83 de miliarde de oameni, dintre care 57% locuiesc în oraşe, internetul ajunge în prezent la 63% din populaţie. În ultimul an, numărul celor conectaţi la internet a crescut cu aproape 200 de milioane.

Din cele peste 5 de miliarde de oameni care au internet, 4,65 de miliarde folosesc reţelele sociale. Asta înseamnă că 58,7% din populaţia lumii intră pe Facebook, Twitter şi celelalte platforme de socializare.

Există 5,32 de miliarde de oameni care au un telefon mobil, adică două treimi din populaţia globului. Dintre aceştia, aproximativ 80% folosesc un smartphone.

În medie, cei care au acces la internet îl folosesc zilnic 6 ore şi 53 de minute. Cel mai mult timp pe internet îl petrec filipinezii şi sud-africanii, care sunt online peste 10 ore pe zi.

92,4% dintre cei care folosesc internetul îl accesează (şi) de pe telefonul mobil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.