Peste 10.000 de turişti au vizitat Muzeul Astra din Sibiu, în perioada 21-23 iunie, când muzeul a organizat evenimentul ,,Ziua Universală a Iei”, a anunţat instituţia, luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În programul pregătit pentru această ediţie s-au regăsit târgul de ii şi obiecte tradiţionale, plimbarea în IE cu Biciclete Cochete, expoziţia ,,Măiestria, Wow- expoziţie de cămăşi cusute cu pasiune”, Măiestria de la Chişinău ateliere pentru părinţi şi copii, ora de joacă sau concursul ,,Cea mai frumoasă ie în familie”.

,,În Muzeul Astra, luna iunie este dedicată Iei. Însoţiţi de Rusalce, de Sânzienele care se pregătesc să anunţe solstiţiul şi Sfântul Ioan de Vară, intrăm din nou în lumea magică a IEI. Ediţia din acest an a fost dedicată familiei în ie. Taina bunilor noştri ascunsă e în rânduieli şi ritualuri străvechi, în şezători, în serbări ţărăneşti. Pentru părinţi, adesea prinşi în hora celor două lumi, nostalgia merelor pătule din grădina bunicilor se îmbină cu ritualurile urbane, în timp ce pentru cei mai tineri dintre noi identitatea se construieşte din semiotica reţelelor sociale. Dar, atunci când prindem în joc tinerii, bunii si stră-bunii, ne regăsim; ne definim, în limbajul semnelor cusute pe ie”, a declarat Ciprian Anghel Ştefan, manager Muzeul Astra.

Intrarea în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a fost liberă sâmbătă şi duminică pentru toţi cei care au purtat o ie.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie, de Sânziene, şi a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea online La Blouse Roumaine.

Acţiunile Muzeului Astra sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.