PepsiCo anunţă că a finalizat recent un proiect de energie verde prin integrarea de panouri fotovoltaice în cele trei site-uri din România, în Dragomireşti, Popeşti-Leordeni şi Covasna. Investiţie locală se ridică la 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu un potenţial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare şi băuturi, anunţă finalizarea celui mai recent proiect de energie verde prin integrarea de panouri fotovoltaice în cele trei site-uri din România, mai exact în Dragomireşti, Popeşti-Leordeni şi Covasna. Proiectul sprijină obiectivele de decarbonizare ale PepsiCo Positive (pep+), întrucât PepsiCo urmăreşte să atingă un nivel net-zero până în 2040 şi reprezintă o investiţie locală de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată combinată de 1.700 kWp şi cu un potenţial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an”, anunţă compania.

Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone, ceea ce echivalează cu beneficiul plantării a peste 15.000 de copaci.

PepsiCo evaluează posibilitatea de a instala panouri fotovoltaice în toate clădirile companiei din România.

"Instalarea panourilor fotovoltaice în fabricile noastre din România reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca parte a obiectivelor noastre pep+ şi a angajamentului nostru de a integra sustenabilitatea în fiecare aspect al operaţiunilor noastre. Pe lângă faptul că determină o productivitate net-zero, investiţia în panouri fotovoltaice aduce şi avantaje economice. Producţia proprie de energie electrică ne permite să reducem costurile în comparaţie cu achiziţia de la reţea", a declarat Daniel Drăguşin, East Balkans Supply Chain Director, PepsiCo.

În ceea ce priveşte flota sa, PepsiCo a atins un procent de 80% de vehicule hibride la sfârşitul anului trecut.

PepsiCo operează şi investeşte în România de peste 30 de ani. În ultimul deceniu, compania a investit direct 320 de milioane de dolari în România. Spre exemplu, noua linie de producţie automatizată instalată în 2023 în fabrica de băuturi produce acum până la 1 milion de sticle pe zi, utilizând simultan cu 30% mai puţină energie decât vechea linie convenţională.

PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 91 de miliarde dolari în 2023, adusă de un portofoliu de alimente şi băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker şi SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit din produse alimentare şi băuturi savuroase, incluzând branduri iconice ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail. 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.