Compania petrolieră mexicană Pemex estimează că un incendiu cu victime, produs pe o platformă mare din sudul Golfului Mexic, a dus la pierderea unei producţii de 700.000 de barili de ţiţei până acum, iar o persoană rămâne dispărută, potrivit CEO-ului companiei de stat, Octavio Romero, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a început vineri devreme, pe platforma de legătură Nohoch-A a câmpului Cantarell al companiei şi s-a extins ulterior într-un complex de compresie, ucigând două persoane.

Incendiul a fost controlat de atunci, a spus compania.

”Până astăzi au avut loc pierderi de 700.000 de barili (...), pentru că am închis practic toate puţurile din zonă”, a spus Romero, prin intermediul contului de Twitter al companiei.

Până sâmbătă după-amiază, fusese reluată producţia a 600.000 de barili, a adăugat acesta.

Compania a spus că cercetătorii caută persoana care a dispărut în urma incendiului de la Cantarell, o platformă importantă, care produce aproximativ 170.000 de barili de petrol pe zi (bpd).

Situată în Golful Campeche, la aproximativ 85 de kilometri de Ciudad del Carmen, exploatarea Cantarell este alcătuită dintr-o serie de câmpuri din zona marină şi a fost cândva una dintre cele mai productive din lume.

Pemex a suferit o serie de accidente industriale în această zonă extrem de productivă, în ultimii ani.

Cea mai mare parte a producţiei de ţiţei a Mexicului, de aproximativ 1,6 milioane bpd, provine din apele puţin adânci ale Golfului Mexic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.