O coaliţie de asociaţii industriale şi organisme educaţionale din Marea Britanie, îngrijorată de perspectiva ca Brexitul să agraveze deficitul de forţă de muncă, a cerut ca viitorul premier să relaxeze reformele propuse pentru sistemul de imigraţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania #FullStrength a anunţat miercuri că i-a scris lui Boris Johnson, favorit la obţinerea conducerii Partidului Conservator şi a postului de prim-ministru, precum şi contracandidatului său, ministrul de Externe Jeremy Hunt, cerând guvernului pe care îl vor conduce să reducă pragul de salariu propus în proiectul de lege pentru imigraţie de la 30.000 de lire la 20.000 de lire.

În decembrie, Marea Britanie a propus cea mai mare reformă a politicii imigraţiei din ultimele decenii, punând capăt tratamentului special acordat cetăţenilor Uniunii Europene.

Îngrijorarea legată de impactul social şi economic al imigraţiei a contribuit la votul britanicilor în favoarea ieşirii din Uniunii Europene, la referendumul din 2016.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.