Patrimoniul Asesoft International, producătorul de aplicaţii deţinut indirect de deputatul Sebastian Ghiţă, potrivit DNA, şi în insolvenţă din 2015, a fost evaluat la 32,5 milioane de lei, conform preţurilor de piaţă ale activelor, scrie Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evaluarea a fost realizată de GMT Evaluări şi Consultanţă SRL, desemnat de creditorii Asesoft International să realizeze operaţiunea, potrivit unui document consultat de Profit.ro. La preţ de lichidare, patrimoniul companiei a fost evaluat la 27,3 milioane de lei.

Pe lângă terenuri şi apartamente, printre activele evaluate se află şi Cabanele Mioriţa şi Cuibul Dorului, ambele situate în Munţii Bucegi.

Valoarea fiecărei cabane se situează la puţin peste 2,5 milioane de lei, la preţ de piaţă, scrie Profit.ro.

La preţ de lichidare, valoarea celor două imobile scade la 1,7 milioane de lei, potrivit documentului întocmit de GMT Evaluări şi Consultanţă SRL.

Peste 90% din valoarea patrimoniului Asesoft International reprezintă garanţii pentru BCR, cel mai mare creditor al producătorul de aplicaţii software, în condiţiile în care cea mai mare bancă locală s-a înscris la masa credală cu aproximativ 41,9 milioane de lei, conform tabelului preliminar al creanţelor.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.