Un proiect inedit de producere a energiei fotovoltaice prin intermediul unui sistem fotovoltaic plutitor, situat în zona danei 99, a fost lansat, în premierul, în Portul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sistemul este prevăzut să producă 15.000 de kW anual şi rezistă la o amplitudine a valurilor de un metru, este inedit prin mobilitate şi poate fi mutat acolo unde apare o necesitate de alimentare cu energie electrică”, anunţă, luni, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.  

Compania şi-a propus ca energia produsă prin acest sistem inovativ să alimenteze cu energie electrică zona danei 99 şi prelungirea acesteia, pe partea de iluminat public şi remorchere. 

”În componenţa sa are flotoare, sistem de ancorare, o platformă accesibilă personalului care îl deserveşte, echipamente pentru montarea cablurilor, panouri solare, sisteme de stocare a energiei şi permite transmisia datelor la distanţă cu uşurinţă”, a mai transmis compania.  

Sursa citată a precizat că acest sistem de producere a energiei fotovoltaice mai este folosit în porturile din Belgia. 

În funcţie de cum evoluează noul proiect, acesta ar putea fi multiplicat pentru zonele din portul Constanţa fără acces la energie electrică. 

 

 
 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.