Subsidiara din România a grupul financiar maghiar OTP a anunţat marţi că a încheiat un parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) pentru un nou instrument de garantare, OPTIMM, dedicat clienţilor IMM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clienţii băncii pot avea astfel acces, prin intermediul acestui instrument, la garanţia emisă de FNGCIMM, de maximum 80% din valoarea produselor de finanţare acordate, fără solicitarea altor garanţii mobiliare sau imobiliare.

Noul instrument se adresează clienţilor persoane juridice care nu dispun de garanţii suficiente pentru accesarea unei finanţări, potrivit OTP. Astfel, nu sunt solicitate garanţii reale, clienţii putând accesa mai rapid o soluţie de finanţare, fără costuri suplimentare.

”Valoarea maximă a unei garanţii individuale emise în baza parteneriatului este de 200.000 lei (sau echivalentul în valută), pentru finanţări de maximum 250.000 lei (sau echivalentul în valută)”, se arată în comunicat.

Totodată, garanţiile aferente finanţărilor cu destinaţia capital de lucru, inclusiv scrisori de garanţie bancară pot fi acordate pe perioade de maximum 24 luni, respectiv pentru finanţări a căror valabilitate nu depăşeşte 23 luni, potrivit OTP.

În plus, prelungirea acestor garanţii se va face pe perioade consecutive de maximum 24 de luni. Clienţii pot avea acces la consultanţă gratuită din partea OTP Bank, prin suportul acordat în alegerea variantei optime de finanţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.