Sucursala din România a băncii maghiare OTP Bank a anunţat miercuri lansarea a două noi instrumente de creditare, dezvoltate în parteneriat cu firma de asigurări Groupama Asigurări, deţinută de grupul francez Groupama, destinate agricultorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea vine în contextul în care mai mulţi agricultori din România s-au plâns, în ultimii ani, că accesează greu credite bancare.

Creditul ”Anotimpul tău” fără garanţii imobiliare este garantat exclusiv cu poliţa emisă de Groupama Asigurări în cazul în care suma solicitată este de maximum 200.000 lei, potrivit comunicatului.

Totodată, pentru creditul ”Anotimpul tău” parţial garantat se solicită garanţii suplimentare de 50%, fiind parţial garantat în baza unei poliţe emise de Groupama Asigurări, în cazul în care suma solicitată nu depăşeşte 200.000 euro.

Pentru a fi eligibili, pe lângă criteriile de eligibilitate standard ale băncii, clienţii trebuie să activeze în domeniul agricol, să deţină un teren arabil lucrat de minimum 100 hectare sau minimum 100 vaci de lapte per fermă sau minimum 100 porci per fermă şi să prezinte poliţa de asigurare pentru culturi sau animale cesionată în favoarea OTP Bank România, încheiată cu Groupama Asigurări.

Clienţii pot beneficia de termene reduse la plata daunelor, constând în reducerea termenului standard de 30 de zile, acordat clienţilor Groupama Asigurări, la 20 de zile pentru clienţii OTP Bank România, potrivit companiei.

Totodată, există un plan flexibil de plată a ratelor de primă de asigurare, cu condiţia achitării ultimei rate înainte de data de 1 iunie pentru culturile de toamnă, respectiv 1 august pentru culturile de primăvară din anul agricol în curs, facilitate la care au acces exclusiv clienţii OTP Bank România.

În plus, clienţii au posibilitatea refinanţării unor credite cu aceeaşi destinaţie, contractate de la alte bănci. Există şi o modalitate de funcţionare şi de rambursare flexibilă, în funcţie de specificul activităţii clientului şi de posibilităţile de rambursare, prin oferirea facilităţilor de creditare fie revolving, fie non-revolving, potrivit companiei.

Clienţii pot beneficia de reduceri la asigurarea maşinilor agricole şi a celor personale, de reduceri pentru asigurările de viaţă, de sănătate şi accidente pentru angajaţi şi pentru familie şi de excursii şi sponsorizări pentru participarea la târguri internaţionale din domeniul agro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.