Şeful Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, a declarat miercuri că proiecţiile arată că scăderea economică şi pierderile de locuri de muncă provocate de pandemia de coronavirus vor fi mai grave decât recesiunea din 2008, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Această pandemie va avea în mod inevitabil un impact enorm asupra economiei ...”, a spus directorul general Roberto Azevedo într-un mesaj video filmat de acasă şi postat pe site-ul web al OMC.

El a adăugat că ”proiecţiile recente prevăd o încetinire economică şi pierderi de locuri de muncă care sunt mai grave decât criza financiară globală de acum 12 ani”, a adăugat el.

El a spus că prognozele concrete nu sunt încă disponibile, însă economiştii OMC se aşteaptă la ”o scădere foarte accentuată a comerţului”.

Cu toate acestea, Azevedo a arătat că ţările pot lua măsuri importante pentru a limita daunele economice imediate şi a pune bazele unei recuperări pe termen lung, el îndemnându-le să lucreze împreună.

„Eforturile de coordonare vor creşte puterea noastră colectivă de luptă cu recesiunea”, a adăugat el.

Azevedo a lăudat măsurile adoptate de guverne, dar nu a date exemple de ţări, el cerând totodată ca statele membre ale OMC să dea dovadă de transparenţă şi să facă schimb de informaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.