Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că reprezentanţii Comisiei Europene nu au respins Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. El a mai spus că PNRR trebuie să fie prioritatea zero pentru Executivul, iar Guvernul trebuie să se concentreze cu toată atenţia şi seriozitatea să completeze Planul cu observaţiile CE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Comisia Europeană nu a respins PNRR, dar a spus ce mai trebuie completat, ce nu este conform Regulamentului prin care s-a instituit facilitatea de redresare şi rezilienţă. Acest dialog între Comisie şi Guvern va continua, dar mesajul pe care îl am de transmis - Guvernul trebuie să se concentreze cu toată atenţia, cu toată seriozitatea. Trebuie să fie prioritatea zero să completeze PNRR în conformitate cu observaţiile formulate de Comisia Europeană, astfel încât să ajungem în situaţia ca Planul nostru de Redresare şi Rezilienţă să fie aprobat într-un termen cât mai scurt”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Bacău.

El a mai spus că PNL este implicat direct în PNRR, în contextul în care este partidul de guvernare, aflat în coaliţie cu USR PLUS şi cu UDMR.

„PNL este implicat direct. Suntem partid de guvernământ, într-o coaliţie de guvernare. Premierul, până la urmă, are ultimul cuvânt în materie de PNRR şi sunt convins că va mobiliza toţi actorii instituţionali, guvernamentali, pentru a corecta, a însuşi observaţiile formulate la nivelul Comisiei şi a aduce PNRR în forma în care să poată fi aprobat”, a completat Orban.

Comisia Europeană a început evaluarea aprofundată a planurilor de redresare şi rezilienţă pe care le-a primit şi va acţiona în strânsă colaborare cu statul membru în cauză pentru a clarifica orice potenţială întrebare, scopul fiind utilizarea optimă a fondurilor, precizează CE după apariţia informaţiilor referitoare la obiecţiile sale faţă de PNRR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.