Ludovic Orban a anunţat că a fost luată decizia, la şedinţa de luni a coaliţiei, ca legislaţia în domeniu să fie îmbunătăţită, astfel încât să permită actualizarea valorii contractului în funcţie de creşterea preţului la materialele de construcţii. Liderul PNL a adăugat că aceasta este o problemă cu care se confruntă toată Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat un subiect foarte important şi trebuie menţionat pentru că trebuie să ştie autorităţile locale, constructorii. Ştiţi foarte bine că, nu numai în România, în Europa ne confruntăm cu un val de creştere a preţului materialelor de construcţii şi am luat decizia să îmbunătăţim legislaţia astfel încât să permitem actualizarea valorii contractului în funcţie de creşterile efective ale preţului materialelor de construcţii”, a anunţat Ludovic Orban, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare care a avut loc luni la Palatul Victoria după şedinţa coaliţiei care a avut loc la Guvern.

Liderul PNL a mai precizat că a fost alcătuit un grup de lucru, iar în maximum trei săptămâni va fi pregătită modificarea legislaţiei.

„Este vorba de modalitatea de indexare a valorii contractelor ca urmare a creşterii preţului la materialele de construcţie şi aici este vorba de nişte creşteri fără precedent atât la fier beton, la lemn, la cupru, la agregate, balast şi toate celelalte materiale de construcţii pentru că altfel există riscul ca foarte mulţi constructori să nu poată să-şi finalizeze obiectivele de investiţii fără un mecanism corect de indexare a valorii contractelor”, a explicat Orban. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.