Alstom a semnat un contract cu operatorul metroului din Barcelona TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) pentru a livra 42 de trenuri Metropolis care să le înlocuiască pe cele aflate în funcţiune în prezent pe liniile 1 şi 3 ale reţelei, contractul fiind evaluat la peste 260 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul include proiectarea, fabricarea şi punerea în funcţiune a trenurilor. Trenurile formate din cinci vagoane vor fi fabricate la uzina Alstom din Barcelona şi vor fi livrate TMB în termen de doi ani şi jumătate.

"Transportând peste 400 de milioane de pasageri pe an, reţeaua din Barcelona este una dintre cele mai eficiente şi moderne din Europa. Prin trenurile noastre intenţionăm să susţinem TMB în dezvoltarea unei mobilităţi eficiente şi sustenabile care să satisfacă cerinţele prezente şi viitoare ale tuturor pasagerilor", a afirmat Gian Luca Erbacci, vicepreşedinte senior al Alstom pentru Europa.

Noile trenuri Metropolis vor avea o structură uşoară, consum scăzut de energie, capacitate mare de recuperare şi reciclare, fiabilitate tehnică şi întreţinere uşoară. Trenurile vor fi echipate cu senzori la distanţă pentru întreţinere optimă.

"Odată cu retragerea vechii flote, accelerăm procesul de renovare care va îmbunătăţii fiabilitatea serviciilor noastre, sustenabilitatea şi confortul pasagerilor pe două dintre cele mai frecventate linii de metrou ale noastre în contextul unei cereri maxime pentru transportul în comun din Barcelona, după intrarea în vigoare a zonei cu emisii reduse. Aceasta este cea mai importantă achiziţie de material rulant din istoria TMB", a afirmat Rosa Alarcón, preşedinte TMB, la semnarea contractului.

Compania Alstom a vândut până în prezent 17.000 de vagoane de metrou care funcţionează în 55 de oraşe din toată lumea şi transportă peste 30 de milioane de pasageri zilnic.

Alstom a înregistrat vânzări de 8,1 miliarde de euro si comenzi de 12,1 miliarde de euro pe parcursul anului fiscal 2018/19. Cu sediul central în Franţa, Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 36.300 de angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.