OpenAI, producătorul ChatGPT, urmează să anunţe luni îmbunătăţiri care vor face modelele sale AI mai ieftine şi cu mai multe funcţionalităţi, în prima sa conferinţă pentru dezvoltatori, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conferinţa semnalează ambiţia OpenAI de a se extinde dincolo de o senzaţie pentru consumatori, pentru a deveni un furnizor al unei platforme de dezvoltator de succes, iar CEO-ul Sam Altman i-a tachinat pe participanţi cu promisiunea ”unor câteva lucruri noi grozave”.

Evenimentul de o zi, organizat într-o zonă din San Francisco situată lângă Primărie, atrage sute de dezvoltatori din întreaga lume.

Sectorul AI în plină expansiune a fost un punct luminos pentru economia din San Francisco, care s-a luptat să revină în urma pandemiei.

După ce s-a chinuit într-o relativă obscuritate ani de zile, OpenAI a declanşat nebunia inteligenţei artificiale generativă, în noiembrie anul trecut, lansând ChatGPT, chatbotul din Silicon Valley, care a devenit una dintre aplicaţiile de consum cu cea mai rapidă creştere din lume.

AI generativă poate, folosind date din trecut, să creeze conţinut nou, cum ar fi text complet format, imagini şi cod software.

Susţinută de miliarde de dolari de la Microsoft, OpenAI a devenit pentru mulţi versiunea implicită a AI generativă, ajutând utilizatorii să creeze documente, contracte, itinerarii de călătorie şi chiar romane întregi.

OpenAI ar urma să anunţe actualizări axate pe reducerea costurilor pentru dezvoltatorii săi, precum şi noi capacităţi vizuale, a raportat anterior Reuters.

Reducerea costurilor abordează o preocupare majoră pentru partenerii ale căror cheltuieli pentru modelele puternice ale OpenAI s-ar putea acumula rapid, în timp ce încearcă să construiască afaceri durabile prin dezvoltarea şi vânzarea de software AI.

Capacităţile vizuale, care vor permite software-ului OpenAI să analizeze imagini şi să le descrie, vor permite dezvoltatorilor să construiască aplicaţii cu noi utilizări în domenii de la divertisment la medicină.

Un alt anunţ ar putea fi capacitatea de a regla fin GPT-4, cel mai avansat model AI al său, despre care compania a spus anterior că va veni în toamnă.

Aceste actualizări sunt concepute pentru a încuraja companiile să folosească tehnologia OpenAI pentru a construi chatboturi şi agenţi autonomi bazaţi pe inteligenţă artificială, care pot îndeplini sarcini fără intervenţia umană.

A face OpenAI indispensabil altor companii care construiesc aplicaţii este printre cele mai importante obiective strategice pentru Altman, au spus surse familiare cu gândirea sa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.